sâmbătă, 22 octombrie 2016

Aici s-a întâmplat...



de Muzeul Nicolae Minovici
Şoseaua celebră a Bucurestilor, pentru recreere şi promenade, are şi poveşti mai puţin cunoscute. Vă prezentăm una dintre ele. Într-o seară de toamnă târzie, când cerul plumburiu se pregătea să burniţeze, un bărbat elegant tocmai părăsea bufetul de la Şosea. Nu se zărea că ar aştepta pe cineva deşi s-a oprit pentru câteva clipe în preajma bufetului Mioriţa.

S-a plimbat preţ de câteva ceasuri pe şoseaua pustie a Kiseleffului pentru ca apoi să facă cale întoarsă pe Şoseaua Jianu, abia trasată şi încă rurală în multe privinţe. S-a oprit în dreptul rondului unde în viitor va fi ridicat monumentul Eroilor Aerului traversând şoseaua neasfaltată a Jianului, trecând pe strada Dumitru Ghica, înaintând din nou către bufetul de pe Şoseaua Kiseleff. Părea îngândurat şi nu dădea atenţie mersului sau peisajului. Începu burniţa iar negura coborî de-a dreptul pe ramurile copacilor. Personajul nostru s-a retras preţ de o clipă după un pom ornamental ale cărei furnze îndrăzneau să reziste frigului. Apoi se auzi sunetul metalic al unui foc de armă…

Nota medicului legist din 23 noiembrie 1923:

„Imediat ne-am transportat în localitate şi aici în dosul bosketului, aflat în apropiere de şoseaua Jianu colţ cu strada Dumitru Ghica, în adevăr am găsit un individ culcat pe pământ cu faţa în sus mort împuşcat în tâmpla dreaptă iar în mâna dreaptă ţinea un revolver marca STM; era îmbrăcat în haine gri şi pardesiu de asemenea gri cu vergi, ghete negre şi pălărie maron. La percheziţia făcută s-au găsit asupra lui mai multe notiţe, scrisori şi o carte de membru nr.10436 a societăţii funcţionarilor publici pe numele D.Demetrescu-Buzău, ajutor Grefier Casaţie, precum şi suma de 943 lei într-un port moneu de culoare neagră; tot asupră-i s-a mai găsit un ceasornic de aur fără capac şi două chei.”

Sursa : http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2016/09/aici-s-intamplat/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu